Agriturismo is zo’n typisch Italiaanse term voor vakantie op het landgoed van de boer. Een Fattoria is van origine een groot boerenbedrijf gerund door meerdere generaties van één Italiaanse familie. Naast het hoofdbedrijf liggen er verspreid over het landgoed diverse huisjes. Vaak onderdak biedend aan lokale arbeiders.

Op de landerijen van Loppiano staan vele olijfbomen en wijngaarden. Ook biedt men vanuit de coöperatie onderdak aan studenten op de campus waar diverse faciliteiten zijn om opleidingen te volgen en een vak te leren. Met fietsen, die u ter beschikking staan, kunnen mooie tochten gemaakt worden met af en toe een pittige helling. En doordat er alleen bestemmingsverkeer is, kunt u overal heerlijk vrij wandelen in de natuur.

Fattoria Loppiano is sinds enkele jaren druk bezig om, de huisjes die zij op hun landgoed hebben staan, te restaureren en er fantastisch mooie appartementen van te maken. Diversiteit in één gebouw, en daarom zo geschikt voor verschillende doelgroepen. Niet overdreven luxe ingericht, maar wel compleet, Toscaans en verrassend doeltreffend. En zeker in de warme zomermaanden is het grote bijbehorende zwembad voor gezamenlijk gebruik een geweldige extra om van dit heerlijke land te genieten.

En niet te vergeten, de wijnkelders, waar u van harte welkom geheten wordt om die kenmerkende streekkampioen de “Chianti” te proeven, of de VinSanto of Grappa of de Spumante, Silene, Eletto of …. nou ja u begrijpt het. Dichterbij de bron, kan niet.

We nodigen iedereen van harte uit hier gebruik van te maken. In de webshop kunt u alvast de voorpret bestellen!

Verdere informatie vindt u op de site www.agriturismoloppiano.com. Hier kunt u ook direct uw verblijf boeken.